Ceahpes-pennut maailmalle

Kohta jo kymmenen viikkoa on vierähtänyt helatorstaista ja pentujen syntymästä. Neljä pennuista on jo lähtenyt omiin koteihinsa, mutta kaksi odottaa vielä Angelissa lähtöä. Narttupentu Ceahpes Sárggis, tässä vaiheessa kutsumanimeltään Sárggis, lähtee 15 viikkoa täytettyään Ruotsiin, työkoiraksi Jokkmokkiin. Urospentu (Ceahpes) Čáhppe lähtee myös 12-viikkoa täytettyään ulkomaille, työkoiraksi Norjaan, pariskunnalle, jonka porot ovat sekä Karasjoella että Kautokeinossa.

Pentujen nimet ja kuvat voi käydä katsomassa Ceahpes-pentujen omalta sivulta, täältä.

Kahdeksan viikkoa pentujen kanssa vierähti todella nopeasti. Ensimmäiset kaksi viikkoahan pennut eivät paljoa liikkuneet, pentulaatikko riitti maailmaksi erittäin hyvin. Kun jalkoja alettiin saamaan alle, ja silmiä auki, laajennettiin elinpiiriä vähä vähältä. Pentujen kanssa ulkoiltiin paljon, ja ne saivat omaan tahtiinsa tutustua pihan koiriin, ja pihalla asustavaan poronvasaan.

Kun pennut olivat kuusi viikkoa, meillä alkoi vasanmerkitykset, ja koko eläintarha (yhdeksän koiraa+vasa) muutti meidän kanssa tunturiin viikoksi. Pennut saivat erinomaisen sosiaalistamis- ja äänimaailmatotuttelun tunturissa. Ei paljon hetkauttaneet erilaiset kovat äänet, tuhannet porot ja kymmenet vieraan ihmiset. Erittäin reippaita pentuja siis, ja onneksi samaa palautetta on nyt kuulunut jo uudestakin kodista.

Pentujen lähdön myötä blogin ulkoasu ja tarkoitus muuttuu. Suunnitelmissa ei ole vähään aikaan pennuttaa koirista ketään, mutta ehkä kirjoittelen enemmän työkäyttökuulumisia ja muita porokoirajuttuja.

Yle Sápmi kävi tekemässä kesäisen somevideon meidän pihapiirin touhuista kesäkuun lopulla. Sen voi käydä katsomassa täältä: https://www.facebook.com/ylesapmi/videos/1771992239485153/

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s